Sider

torsdag den 11. oktober 2012

Barbie kage

Hej læsere!

Til min 18 års fødselsdag lavede jeg en helt fantastisk Barbie-lagkage!
Kagen blev rost rigtig meget, så vil rigtig gerne dele min opskrift med jer!

OBS! Begynd ca. 2 dage før så kagen kan nå at trække og blive rigtig god :)

Dag 1: Bag bund.

Lyse lagkagebunde

6 æg
240 g sukker
1/2 spsk vand
1/2 vanillestang
180 g mel
1 1/2 knivspids salt
1 1/2 tsk bagepulver

Dag 1

Skrab kornene ud af vanillestagen og pisk dem sammen med æg, sukker, og vand ved høj hastighed! Det er vigtigt at æggene får pisket en masse luft ind, så dejen kan blive let og luftig. Sigt mel, salt og bagepulver i æggene og vend det forsigtigt rundt med en dejskaber, nede fra og op, indtil der ikke er flere klumper og "melreder". Bages i en spring form i 20-30min. ved 200 grader på varmluft til de har fået en gylden overflade.
Køl kagerne af pak dem væk til næste dag.Dag 2

Lav en lækker hindbær-mousse!

250 g hindbær
1 dl vand
2 spsk sukker
2 tsk vanille sukker
2 dl yoguhrt naturel
5 dl fløde
4 blade husblas

Pisk fløden til flødeskum og stil den på køl. Bring bær, sukker, vanille sukker og vand i kog. Køl blandingen ned. I mellemtiden henstilles husblassen i et glas koldt vand i ca.5-10 minutter. Blassen krammes fri for vand og smeltes med en smugle bærsaft, og blandes i bær-blandingen.
Yoghurten vendes i den nedkølede bærblanding, også vendes det hele med flødeskummet. Hæld moussen (som kan virke "for" flydende) i en tyl pose, og læg det på køl.

Chokolade mousse

Må skuffe jer, og indrømme at jeg snød med min chokolade mousse da jeg ikke havde for meget tid. Jeg brugte Dr. Oekter's Kage Mousse med vanille og blandede 5 spsk. Hollandsk kakaopulver i.

Den blev nu meget god alligevel :)

At sætte kagen sammen!


Det krævede at tænke en del da jeg skulle lave "kjolen"!
Skær toppen af lagkage bundende af så den bliver flot og jævn, del så bunden i 2 bunde. Find en stor skål som har den ønskede form som du ønsker at "kjolen" skal have, og skær bundende ud i ca. 5 cirkler som har hver sin størrelse. Pak skålen ind i plastic-lommer indvenigt for at kagen nemmere glider ud når den er færdig. Læg den mindste kagebund i bunden af skålen og stik et hul i midten med en udstikker som er ca. 5 cm. Høj og 5 cm. Bred(jeg har købt mine hos Mette Blomsterberg's webshop). På fyld den ønskede fyld i cirkler på bunden, og sørg for at moussen kommer helt ud til kanterne og bliver jævnet ud så den får en glat overflade. Gentag indtil du har den ønskede størrelse på kagen, og stil den på køl i et døgn.

Dag 3

Forbered en Barbie-dukke, til at stikke i kagen. Jeg Brugte fondant til at lave en "overdel", og royal icing til små detaljer. For at jeg lettere kunne komme til, viklede jeg en gang plast-folie omkring hendes hoved og hår :)

Vend kagen ud på det fad som du har tænkt dig at servere kagen på, og fjern plastiklommerne forsigtigt, for at opnå et flot og glat resultat.

Smør kagen op med en smørcreme (opskrift kommer senere) og overtræk den med et tyndt lag fondant.
Placér Barbien i hullet som er i midten, og begynd at lappe huller, og rette til med icing! Nu er der kun tilbage at pynte med glimmer, sølv perler og hvad fantasien kan tilbyde!Jeg var selv rigtig tilfreds med min kage, i forhold til at det var 1. gang at jeg lavede den! Øvelse gør mester, som man siger :)


I er velkommen til at skrive spørgesmål til mig under "kommentar", også vil jeg komme med mit svar :)

5 kommentarer:

 1. Sikke en fin kage + vejledning. Hvor mange er der til i kagen?

  SvarSlet
 2. wow virkelig fin, vil lave en til min datters 4 års fødselsdag. hvordan ser skålen ud du har lavet "kjolen" i ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare en ganske almindelig glad skål som jeg normalt bruger til salat, intet hokus pokus i det :)

   Slet
 3. Den skål du brugte, hvor stor er den i diameter?

  SvarSlet